Acteur

Acteurs worden, als ze goed zijn, naast bewonderd ook vaak gezien als onbetrouwbare mensen. Ze kunnen van alles spelen en hoe weet je dan ‘wat echt is?’

In mijn beleving is iedereen een acteur. Je speelt van alles, de hele dag. De ideale schoonzoon bijvoorbeeld. Of de mevrouw die weet hoe het hoort. Je speelt de rebel, de intellectueel, de handige Harry of het rustige gezinshoofd, al naar gelang het imago dat je voor deze periode in je leven hebt gekozen. De meeste mensen spelen níet, althans, niet bewust: de rotzak, de aso, de egoïst, de loser. Toch hebben we die trekjes natuurlijk ook. Dat maakt mensen nou juist zo leuk in mijn ogen. Zo eigen.

Acteurs kennen (een deel van…) die ongewenste kanten in zichzelf en geven er vorm aan. Ze spelen er letterlijk mee. Naast dat ik het fijn vind om mijn eigen volledige potentieel aan personages ’te spelen’ vind ik het ook leuk om jou te verleiden om je bandbreedte te vergroten. Je te helpen durven uiten wat je in je hebt. Je wilde vrouw, je kleine kind, je onredelijkheid, je emoties. Een spelsituatie biedt de veiligheid om dat te doen en dat is enorm bevrijdend.

Je kunt mij zien spelen in mijn voorstelling ‘De Eland’. Klik op de knop hieronder voor data en locaties. Ook speel ik soms in voorstellingen van anderen, in films of op festivals. En als je mét mij wilt spelen kun je me vragen als trainingsacteur.