Kundalini Yoga

Kundaliniyoga is een dynamische vorm van yoga. Het claimt, net als bijna alle klassieke vormen van yoga, de moeder aller yoga’s te zijn. In de jaren ’60 van de vorige eeuw kwam Yogi Bhajan ermee naar het westen, ondanks de dreigementen aan zijn adres dat hel en verdoemenis over hem uitgestort zouden worden wanneer hij hun geheime kennis openbaar zou maken. Het tegendeel is gebeurd, hij kreeg enorm veel navolgers en tegenwoordig kan je overal in Europa en Amerika kundalini yoga doen.

Terecht, want kundalini yoga is uitermate heilzaam. Elke les bestaat uit mantra’s en oefeningen, vaak komen daar pranayam, ademhalingsoefeningen, en meditaties bij. Het is dus afwisselend en altijd boeiend. Op fysiek niveau geeft deze yogavorm je lenigheid, kracht en ontspanning. Je organen krijgen een onderhoudsbeurt, je chakra’s komen in balans, evenals je zenuwstelsel en je hormoonhuishouding. Daarnaast maak je je reserve energie vrij, je werkt met aandacht en overtuigingen en stemt je af op je hogere zelf.
Beoefening van deze yogavorm kan in het begin aanvoelen als een opoffering (van je tijd of van de aandacht die je liever aan een netflixserie had besteed :-).
Wanneer je hebt geleerd om je gedachten niet meer zo heel serieus te nemen, en dat gebeurt al snel, voelt je yoga doen veel meer als een geschenk aan jezelf.
Er valt enorm veel over te zeggen en je mag me altijd alles vragen, maar de uitnodiging is om het te komen ervaren.

Yogalessen online

Sinds het begin van de coronacrisis geef ik online yogalessen. Het voordeel is dat je die bij jezelf thuis kunt doen, op je eigen moment(en).
Iedere week maak ik een nieuwe les, die vervolgens tenminste een maand in de bibliotheek blijft staan. Je kunt deze lessen zo vaak doen als je wilt.
Deelname gaat per maand. Aan het eind van de maand krijg je een factuur van vijf euro per les, ex BTW. Als je wilt stoppen, laat je me dat tenminste twee weken van tevoren weten. In- en uitstromen kan alleen aan het eind van de maand.
Bij het volgen van de online lessen hoort ook dat je me kunt vertellen wat je bezighoudt, zodat ik daar bij het maken van de lessen rekening mee kan houden. Je hoeft dat niet, maar het kan wel. Voor elke uitdaging is een ondersteunende KY optie, ook als die niet fysiek van aard is. Probeer het maar eens! Je kunt je opgeven door me te mailen: annemarie@de-eland.nl. Of je kunt me bellen voor meer informatie. Of je kunt meedoen met de introductieles in Deventer, zie hiervoor de volgende pagina.
Zie je graag!

Introductieles in het Stadspark van Deventer

Op verzoek van een aantal deelnemers aan de online yoga geef ik, bij wijze van experiment, een levende yogales in de natuur. Daar heb ik zin in, de energie is veel levendiger als we bij elkaar zijn! Bovendien helpt de natuur een handje, je zult kunnen voelen hoe heerlijk het is om buiten yoga te doen. Als het een succes wordt kunnen we dit wellicht vaker doen, in elk geval gedurende de zomer.
Praktisch: deze buitenles duurt anderhalf uur, van 11 tot 12.30. Kom op tijd, want ik begin ook op tijd. Matjes zijn er, je kunt zelf een handdoek en iets om op te zitten meenemen. Een dekentje kan ook prettig zijn, aan het einde van de les doen we een diepe ontspanning.
Je bepaalt zelf je eigen bijdrage, het richtbedrag is tien euro, iets te weinig, dus als je meer wilt geven ben je welkom.
Na afloop is er gelegenheid tot uitwisseling en thee drinken.
Ik heb er veel zin in en hoop je dan te zien!