Levenszin

Vanaf vrijdag 27 oktober start de Eland met een nieuwe training voor mensen met niet aangeboren hersenletsel. Hersenletsel is aangrijpend in een mensenleven, je moet jezelf opnieuw uitvinden. Je waarnemingen, emoties, vaardigheden en relaties veranderen aangrijpend. In de zorg helpt men om je middels revalidatie, gesprekken en medicijnen zoveel mogelijk je oude zelf te laten terugvinden.

Wij hebben een andere insteek. Dat je jezelf en je leven ineens zo anders waarneemt biedt ook mogelijkheden. Misschien ben je gevoeliger, of komen zintuigelijke waarnemingen intenser bij je binnen. Misschien kan je minder goed nadenken, of dingen onthouden. Op een prachtige plek, midden in de natuur nemen we de tijd om te onderzoeken wat je erbij hebt gekregen in je persoonlijke gereedschapskist en hoe je dat kan inzetten om je verlangens in de praktijk te brengen. Voorbeeld? Een van de deelnemers wilde van kinds af aan al graag politieagente worden. Het lukte haar de politieacademie af te ronden, maar toen kreeg ze sinustrombose. Hersenletsel. Weg carrière. Door met de Eland samen te werken ontdekte zij wat er onder haar verlangen om politieagent te worden schuil ging: haar behoefte om bij te dragen aan een ordelijke, vredige wereld. Dat kan ze nog steeds! In haar nabije omgeving is het opgeruimd, zowel van binnen als van buiten. En met haar verhoogde gevoeligheid is ze in staat om naar mensen te luisteren die hun hart willen luchten zodat spanningen worden opgelost.

Heb jij hersenletsel of hooggevoeligheid en moeite met ‘meedraaien’ op het wereldtoneel? Meld je dan aan en doe mee, wij verheugen ons op je komst.

Wat?
Levenszin is een cursus van 5 bijeenkomsten, vanaf 27 oktober iedere 14 dagen. We werken van 10.00 tot 15.00 uur, koffie, thee en een heerlijke lunch zijn inbegrepen.

Wat gaan we doen?
Contact maken met de natuur en daarmee met onszelf. We werken met sjamanistische technieken, creativiteit, meditaties, beweging en -korte- deelrondes. We gaan op een innerlijke reis met elkaar als reisgezelschap. Tussen de bijeenkomsten door kun je contact houden middels een facebookgroep. Als je wilt zijn er oefeningen voor thuis, zodat je ook in de waan van de dag bij jezelf kunt blijven.

Waar is het?
In het atelier bij de boerderij van Richard Dimmendaal, Schapendijk 7, 7255 NK Hengelo (GLD). De boerderij is in Veldhoek, tussen Zelhem en Ruurlo.

Wat zijn de kosten?
De cursus kost €600,- exclusief BTW, inclusief lunches en, als het nodig is, individuele begeleiding tussendoor.

Als je problemen hebt met reizen of vervoer, neem dan contact op, we kijken of we samen kunnen reizen.

Meer informatie en/of aanmelden
Kan door een mail te sturen naar Annevanginkel@de-eland.nl of bel: 06-50524941