Trainingsacteur

In 1993 zat ik nog op de H.K.U., faculteit Theater en Drama. In dat jaar waren er veel trainingsacteurs nodig bij justitie. Er kwamen gevangenissen bij die moesten ‘droogdraaien’ en het personeel werd getraind in zaken als ‘omgaan met agressie’ en ‘psychisch gestoord gedrag’. Voor ons als acteurs een klein feestje om te doen. Ik was vooral gecharmeerd van het feit dat ik met behulp van mijn inlevingsvermogen het gevangenispersoneel kon bewegen tot meer begrip voor het gedrag van hun -veelal jonge- gedetineerden.
Aangezien ik goed ben in het aanvoelen van wat een ander beweegt, paste het vak van trainingsacteur mij als een handschoen.
Na mijn opleiding ben ik voor verschillende bureau’s gaan werken, o.a. voor bureau Veermans. Veermans faciliteerde ook de politie en andere non-profit instellingen, zodoende breidde mijn werkervaring zich snel uit. Trainingen uit die tijd gingen over gespreks- en specifieke vaardigheden zoals: slecht nieuwsgesprekken, timemanagement, feedback-, functionerings- en selectiegesprekken, maar ook verhoortrainingen, mediationgesprekken en verzuimtrainingen.
In 1998 kwam ik in vaste dienst bij Boertien & Partners. De klanten van Boertien zitten veel meer in de commerciële sector, zodat mijn werkveld zich meer verlegde naar commerciële trainingen als ‘adviserend verkopen, onderhandelen, vergadertechnieken, crossing borders, klantgerichtheid etc. Ook ‘leiding geven aan professionals, omgaan met lastige klanten, managersvaardigheden en projectmanagement stonden op de agenda.

Inmiddels heb ik meer dan 25 jaar ervaring als trainingsacteur en productontwikkelaar. De lijst met bedrijven en instellingen waarvoor ik gewerkt heb is langer dan de lijst met bedrijven waarvoor ik nog niet gewerkt heb. Ik maak graag maatwerk. Met mijn ervaring en kennis van trainingen en communicatiestijlen lukt het meestal om trainingen en/of oefensituaties precies af te stemmen op de klant.