Zoektocht naar de Graal cursusweek in Frankrijk

Startdatum: 7th juli 2019
Einddatum: 13th juli 2019
Tijd: 12:00 am - 12:00 am
Locatie: Centre Lothlorien, Noord-Frankrijk
Parzival

Tijdens deze week zoeken we naar de Graal. Leidraad daarbij is de middeleeuwse graalsvertelling van Wolfram von Eschenbach – een verhaal dat een ongekende rijkdom in zich bergt waaruit we belevingen en inzichten kunnen opdoen die direct van toepassing zijn op ons eigen leven. En dat is wat we deze week ook willen doen!

’s Avonds wordt het verhaal verteld en duiken we onder in de rijke beeldenwereld. De volgende ochtend worden beelden uit het verhaal verdiept en in verbinding gebracht met de persoonlijke vragen van de deelnemers door middel van lichaamswerk, sjamanistische technieken en systemisch werk. Vervolgens sluiten we de ochtend af met een kringgesprek waarin de persoonlijke belevingen kunnen worden verankerd en elementen uit het graalsverhaal nog kunnen worden geduid.
In deze zoektocht naar de graal komen beelden, persoonlijke belevingen en inzichten samen!

Cursusleiders
Anne van Ginkel & John Hogervorst

Over John: al ruim 30 jaar is de graal ‘mijn grote liefde’. In mijn zoektocht naar de graal herkende ik de middeleeuwse graalsvertelling van Wolfram von Eschenbach als het meest wezenlijke verhaal van de weg naar de graal. Dit verhaal bergt een schat van inzichten en beelden in zich, die ook in het leven in de 21e eeuw van groot belang zijn.

Van 1987 tot 1995 was ik redacteur/uitgever van het tijdschrift Graalschrift. Later publiceerde ik o.a. Het geheim van de graal en de bundel Op weg naar de graal. Sinds 1989 gaf ik in vele plaatsen in binnen- en buitenland voordrachten en cursussen over de graal.

In deze zomerweek zullen Anne en ik de wereld van beelden en inzichten verbinden met die van de ervaringen en belevenissen van de deelnemers.

Prijs
€210,-  voor 5 workshopochtenden en elke avond een verhaal.
€35,- voor deelnemers die alleen elke avond de verhalen komen luisteren.

Locatie en verblijf
Deze cursusweek wordt gegeven op Centre Lothlorien, een camping en cursussencentrum in Noord-Frankrijk. 

Klik hier voor meer informatie en verblijfsopties (camping, huisje, kamer in chateau met volpension, etc.) op Centre Lothlorien.